Årets arbetsterapeutstudent

Med utmärkelsen Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent lyfter vi fram medlemmar som har utmärkt sig särskilt när det gäller att visa värdet av arbetsterapi. Nomineringen för 2024 års utmärkelse stängde den 14 juni.

Varför en utmärkelse?

Nominering

Nomineringen för årets utmärkelse stängde den 14 juni.

Kriterier för nominering

En student kan nominera sig själv eller en medstuderande och handledare eller lärare kan nominera en student eller flera studenter om det är fråga om ett grupparbete. Om du nominerar dig själv ber vi dig att ange en referensperson.

  • Den/de nominerade måste vara medlem/medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter.
  • En grupp där någon/några inte är medlemmar kan nomineras, men det är endast förbundets medlemmar som får ta emot utmärkelsen.
  • De insatser som nomineras för utmärkelsen ska ha godkänts/utförts från januari 2023 till juni 2024.

Exempel för nominering

Utmärkelsen kommer att delas ut till den student, eller studenter, som under grundutbildningen utmärkt sig särskilt och visat värdet av arbetsterapi och därmed bidragit till professionens utveckling, i till exempel:

  • Sitt examensarbete och vad det har lett till, det vill säga hur arbetet har kunnat visa värdet av arbetsterapi. Examensarbetet kan bifogas i nomineringen som en bilaga men observera att det alltid är motiveringen som juryn fattar beslut utifrån. Motiveringen måste vara utförlig och tydligt beskriva hur arbetet har visat värdet av arbetsterapi. 
  • En uppgift eller förbättringsarbete under exempelvis VFU eller utlandsstudier
  • Ett opinionsbildande arbete

Ovanstående är bara exempel. Även andra insatser som visar värdet av arbetsterapi kan nomineras.

Pris och utdelning

Utöver äran belönas vinnaren/vinnarna i kategorin student med 5 000 kronor (i en grupp delar deltagarna på summan), diplom och blommor. Tillkännagivandet sker under högtidliga former på ett frukostwebbinarium i anslutning till Arbetsterapins dag den 27 oktober där vinnarna presenteras av förbundsordförande Ida Kåhlin. I år infaller den 27 oktober på en söndag så webbinariet kommer att ske på torsdagen samma vecka, den 24 oktober. Save the date!

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Inspireras av tidigare års vinnare

Hólmfríður "Frida" Ásbjarnardóttir, Karolinska Institutet, blev Årets arbetsterapeutstudent 2023. Här kan du läsa om och inspireras av alla tidigare års vinnare.