Webbutik och gratismaterial

Köp Akademins instrument och böcker eller ladda ner kostnadsfritt informationsmaterial om allt från lönebildning och marknadsföring av arbetsterapi, till rapporter och sammanställningar av enkäter som förbundet har genomfört bland medlemmarna.

Som medlem betalar du alltid bara halva priset på alla publikationer. Du behöver inte logga in för att få medlemsrabatten, den dras av på fakturan. 

Bli medlem nu!

Fungerar det inte att skicka beställningen?

I äldre versioner av webbläsaren Edge fungerar det inte att skicka in beställningen, vi beklagar det! Vi ber dig att göra din beställning i webbläsarna Chrome, Firefox eller via din mobil istället, då kommer det att fungera.

Resultat (76)

Månadens bok

Användning av vardagsteknik - frågeformulär vid intervju (ETUQ)

Pris:
800 kr (student: 640 kr, ej medlem: 1600 kr)

MÅNADENS BOK I NOVEMBER 2024: Som medlem får du 20 % rabatt på ordinarie medlemspris den 1-30 november med kampanjkoden NOV24. Priset blir då 640 kronor istället för 800 kronor inklusive moms och porto. Rabatten dras på fakturan.

Läs mer

ADL-Taxonomin® – en bedömning av aktivitetsförmåga

Pris:
680 kr (student: 544 kr, ej medlem: 1360 kr)

Detta bedömningsinstrument ger en systematik för beskrivning av en persons förmåga till vardagliga aktiviteter.

Läs mer

Aktivitet i tid med struktur (ATMS-S)

Pris:
480 kr (student: 384 kr, ej medlem: 960 kr)

Detta självskattningsinstrument identifierar personens egna upplevelser av sina problem med att hantera tid och organisera sina dagliga aktiviteter.

Läs mer

Arbetsterapeuten – en resurs vid kris- och katastrofsituationer (2015)

Pris:
Gratis

En skrift om hur arbetsterapeuter kan möjliggöra delaktighet i de meningsfulla vardagliga aktiviteter som påverkas i en kris- och katastrofsituation.

Läs mer

Arbetsterapeuten i skolan – en juridisk analys (2022)

Pris:
Gratis

En juridisk analys av Dina Jacobson, ”Arbetsterapeuten i skolan – en juridisk analys”.

Läs mer

Arbetsterapeutens insatser inom slutenvård i samband med covid-19 (2020)

Pris:
Gratis

"Arbetsterapeutens insatser inom slutenvård i samband med covid-19 – intensivvård och vårdavdelning" beskriver och exemplifierar arbetsterapeutens kompetens och varför arbetsterapi är viktigt vid rehabilitering i samband med covid-19.

Läs mer

Arbetsterapeutens insatser inom öppenvård och primärvård i samband med covid-19 (2020)

Pris:
Gratis

"Arbetsterapeutens insatser inom öppenvård och primärvård i samband med covid-19 – inklusive vård-/hälsocentral och kommunal hälso- och sjukvård" beskriver och exemplifierar arbetsterapeutens kompetens och varför arbetsterapi är viktigt vid rehabilitering i samband med covid-19.

Läs mer

Arbetsterapeuter inom företagshälsovården (2018)

Pris:
Gratis

En broschyr med information om arbetsterapeutyrket, arbetsterapeututbildningen, Sveriges Arbetsterapeuter och vad arbetsterapeuter kan bidra med inom företagshälsovården – förebyggande hälsoinsatser, tidiga insatser, rehabiliterande insatser.

Läs mer

Arbetsterapeuter med vidareutbildning – en investering för verksamheten! (2024)

Pris:
Gratis

En skrift som tydligt och verksamhetsnära förklarar på vilka sätt verksamheter vinner på att arbetsterapeuter får vidareutbilda sig och få en magister eller masterexamen eller bli specialist. Använd den gärna som ett underlag för diskussion om vidareutbildning under det årliga medarbetarsamtalet tillsammans med din chef!

Läs mer

Arbetsterapeuters uppdrag och förutsättningar i den nära vården (2023)

Pris:
Gratis

En sammanställning av resultat från förbundets enkätundersökningar avseende arbetsterapeuter i kommunal och regiondriven primärvård samt den specialiserade hälso- och sjukvården.

Läs mer

Arbetsterapeuters uppdrag och förutsättningar inom den specialiserade hälso- och sjukvården (2023)

Pris:
Gratis

Sverige genomför nu en av de största förändringarna inom hälso- och sjukvården i modern tid – omställningen till en god och nära vård. Detta paradigmskifte bygger på ett antal förflyttningar från dagens fokus på organisation och botande av sjukdom till ett mer personcentrerat hälsofrämjande och förebyggande perspektiv med ökad samverkan inom hela vård- och omsorgssektorn.

Läs mer