Tänk på att Arbetsterapiforum är en konferens för både forskning och praktisk tillämpning av arbetsterapi. Vid presentation av forsknings- och examensarbeten är det därför viktigt att lyfta kopplingen till praktisk tillämpning av resultaten i både abstraktet och vid presentationen. Det är en återkommande synpunkt vid utvärderingarna, att deltagarna önskar en tydligare koppling till den kliniska tillämpningen.
Muntlig presentation
Abstraktet skrivs under följande rubriker:
- Bakgrund/Syfte
- Metod/Tillvägagångssätt
- Resultat/Förväntat resultat
- Slutsats/Praktisk tillämpning
Se i övrigt instruktion för att lämna in abstrakt.
En muntlig presentation innebär ett föredrag på max 10 minuter. Abstrakt ska vara på svenska, presentationsspråk kan vara svenska eller annat skandinaviskt språk.
De muntliga presentationerna kommer att sättas samman i sessioner utifrån teman som modereras. Det kommer att finnas möjlighet för åhörare att ställa frågor efter presentationen. Om ni är flera medförfattare till ett abstrakt ber vi er att utse en, max två, presentatörer. Om ditt abstrakt blir godkänt för muntlig presentation, kommer en moderator att kontakta dig inför konferensen.
Muntliga presentationer ska spelas in i förväg av den medverkande och finnas tillgängliga på konferenswebben i efterhand. Den fysiska konferensen filmas ej.
Symposium
Abstraktet skrivs under följande rubriker:
- Bakgrund/syfte: Ange bakgrund till ämnet och syfte med symposiets fördjupning.
- Metod/Tillvägagångssätt: Beskriv tillvägagångssätt vid symposiet.
- Resultat/Förväntat resultat: Beskriv förväntat resultat av symposiet.
- Slutsats/Praktisk tillämpning: Beskriv slutsats eller den praktiska tillämpningen av symposiet. Här skrivs också om presentationsspråk är engelska.
Se i övrigt instruktion för att lämna in abstrakt.
Ett symposium handlar om att gå på djupet inom ett ämne och gärna även inbjuda till interaktivitet. Tiden är 45 minuter vilket inkluderar frågor. Symposiet bör innehålla flera olika presentationer, varav minst tre presentatörer och gärna involvera flera lärosäten, tvärprofessionella eller internationella inslag. Beskriv det planerade upplägget under ”Tillvägagångssätt”. Abstrakt ska företrädesvis vara skrivet på svenska och presentation på svenska eller annat skandinaviskt språk, men om symposiet har ett internationellt perspektiv accepteras även engelska. Om presentationsspråket är engelska ska detta skrivas i abstraktavsnittet ”Slutsats/Praktisk tillämpning”.
Symposiets olika presentationer kan i förväg spelas in av de medverkande och finnas tillgängliga på konferenswebben i efterhand. Den fysiska konferensen filmas ej.
Poster
Abstraktet har följande rubriker:
- Bakgrund/syfte
- Metod/Tillvägagångssätt
- Resultat/Förväntat resultat
- Slutsats/Praktisk tillämpning
Se i övrigt instruktion för att lämna in abstrakt.
En poster innebär att du presenterat ditt arbete samlat på en digital bild i form av en pdf-fil. Det är ett bra sätt att visa upp såväl forskning som kliniskt verksamhetsnära arbete i arbetsterapi till en stor publik. I abstraktet för poster kan språket vara svenska eller engelska. Om postern är på engelska ska detta ha skrivits i abstraktavsnittet ”Slutsats/Praktisk tillämpning”.
Det kommer att tas fram en postermall för den som inte har någon annan mall att tillgå. Instruktioner för poster kommer att finnas att tillgå senare. En traditionell posterutställning kommer inte att finnas under konferensen. Samtliga postrar kommer att publiceras på konferenswebben och utvalda postrar kommer att visas på digitala skärmar på den fysiska konferensen.
En postertävling kommer att hållas. Mer information om hur den görs kommer senare.