Artiklar 2019

Mitt jobb: Rehabens bästa vän

18 december 2019

Therese Samuelssons jobb tog en helt ny vändning när hon fick höra hur man kan arbeta med vårdhundar. I dag har hon och vårdhundsföraren Mia Boivie utvecklat ett eget sätt att arbeta med hundar och patienter.

Läs mer

Rehab på akuten

18 december 2019

Efter tre år med snabba puckar är arbetsterapeuten Karin Strand och fysioterapeuten Maja Cronert uppskattade problemlösare på akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Läs mer

Rookies på speed-dejt med rävar

18 december 2019

Lite snopet, men väldigt lyckat. När Göteborgskretsen bjöd in studenter till adventsmingel och speed-dejting med yrkesverksamma dök det bara upp två stycken – men de var desto nöjdare.

Läs mer

Från mörker till ljus

18 december 2019

På Rehabakademin i Solna sluter ett helt team upp kring personer med utmattningssyndrom för att visa på en väg tillbaka till ett bättre mående och en fungerande vardag. Här finns läkare, psykologer, fysioterapeuter – och arbetsterapeuter förstås.

Läs mer

Ledare: Välkommen 2020!

18 december 2019

En klok kollega sa: "vi är en 75-åring med växtvärk". Aldrig har produktionen av kunskap varit större inom svensk arbetsterapi än nu. Efterfrågan på vår kompetens ökar stadigt och vi finns på fler arenor, i fler sammanhang och i fler roller än någonsin tidigare.

Läs mer

Susanna är med

14 november 2019

Identiteten skapas i mötet med andra. Men vem är du om du har svårt att kommunicera och uttrycka din egen vilja? Arvsfondsprojektet "Vi är med!" vill göra det möjligt för vuxna med omfattande intellektuell och motorisk funktionsnedsättning att bli mer självständiga och delaktiga i sina liv.

Läs mer

Livet efter gåskolan

06 november 2019

Efter en amputation är livet fullt av nya situationer, men rehabiliteringen är ofta ganska basal. Coachprojektet vill göra det lättare för människor att komma tillbaka till en aktiv vardag.

Läs mer

Samma jag ... och ändå inte

06 november 2019

Vem är jag? Identiteten växlar med åren och med sammanhanget. Är jag samma person på jobbet som hemma? Och vad händer vid en livsavgörande händelse? Blir jag någon annan då?

Läs mer

Närkontakt

06 november 2019

Redan som treåring intog arbetsterapeuten Emelie Pernheim judomattan. Nu tränar hon funkisgrupper på fritiden.

Läs mer

Ledare: Vi e-föregångare

06 november 2019

”Vi behöver kompetens att inkludera digitala aktiviteter och miljöer i arbetsterapeutiska insatser i syfte att stödja personers möjlighet att göra det de önskar och behöver i sina vardagsmiljöer.”

Läs mer