Stolta arbetsterapeuter!

För Sveriges Arbetsterapeuter är det en självklarhet att stå upp för hbtqi-personers rättigheter. Kompetens, kunskap och ansvar ska löna sig för alla, oavsett kön, sexualitet och identitet. Alla har rätt att ha en god arbetsmiljö och att få vara sig själva på jobbet. Sveriges Arbetsterapeuter deltar varje år i Pridearrangemang för att stödja hbtqi-frågor och allas rätt att älska den de vill och vara den de är. Fira Pride med oss du också!

"Likt färgerna i Prideflaggan är vi alla unika och perfekta som vi är och alla personer som träffar en arbetsterapeut ska känna sig trygga med att bli bemötta med respekt för sitt unika människovärde. Där gör ni arbetsterapeuter ett viktigt jobb varje dag."

Ida Kåhlin, förbundsordförande

Fira Pride med oss i Stockholm 5 augusti

Alla ni som befinner er i Stockholm 5 augusti bjuder vi in att tåga med oss i den färgsprakande Prideparaden! Tillsammans lyfter vi vår banderoll genom Stockholms gator. I år anordnar vi dessutom en picknick i anslutning till paraden. Medlemmar som föranmäler sig får vår superfina Pride-t-shirt!

I år organiserar förbundet sitt deltagande i Prideparaden med Stockholms studentorganisation. För den skull välkomnar vi förstås inte bara studenter, alla är välkomna! Också nära och kära. Läs mer i kalendariet och anmäl dig.

Fira Pride där du bor

Vi uppmuntrar alla stolta arbetsterapeuter att uppmärksamma Pride i hela landet. Håll dig uppdaterad om när Pride firas på din ort med QX Pridekalender och hör av dig till förbundets Prideansvarig Hanna Svensson för stöd och material.

Här kan du läsa mer om förbundet och Pride.

Pride – för rätten att vara sig själv!