Nyfiken på den nya specialistutbildningen?

Specialistarbetsterapeuterna Charlotte Nilsson, Anna Olofsson, Malin Einarsson och Sofia Svärding står i en korridor och ler in i kameran,
Specialistarbetsterapeuterna Charlotte Nilsson, Anna Olofsson, Malin Einarsson och Sofia Svärding, Danderyds sjukhus.

Den 22 januari är du välkommen till en informationsträff där du får veta mer om Sveriges Arbetsterapeuters nya specialistutbildning. Ansökan till utbildningen öppnar den 29 januari 2024.

Komplexiteten i dagens arbetsterapi kräver både yrkesmässig bredd och fördjupad kompetens. Specialistutbildning är ett sätt att värna om och förstärka det hos arbetsterapeuter. Sveriges Arbetsterapeuter har gett utbildningen i 20 år – 2003 fick de första arbetsterapeuterna sin specialistbehörighet och i dag finns det cirka 140 specialister i arbetsterapi i Sverige.

Vid fullmäktige 2021 reviderades förbundets specialistordning, som utbildningen bygger på, och till våren 2024 startar den första omgången av den nya utbildningen.

Här hittar du all information om specialistutbildningen.

Den 22 januari, klockan 15:00–16:30, har du möjlighet att delta på den digitala informationsträff som specialistrådet bjuder in till. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor. Anmäl dig till träffen här, senast den 18 januari.