Lönen i fokus

Här fokuserar vi på lön; resultatet av löneenkäten, Saco Lönesök och tips inför det så viktiga lönesamtalet!

Fortsatt bra löneutveckling!

maria– Våra medlemmar har en fortsatt bra löneutveckling, förklarar Sveriges Arbetsterapeuters förhandlingschef Maria Yngvesson. Den slutsatsen kan man dra av den senaste löneenkäten, som nu är analyserad.

Förra året ökade lönerna i löneenkäten med i snitt 4,2 procent för identiska individer. Det är ett lyft jämfört med 2021, då ökningen var 4,0 procent.

– Resultatet är glädjande och visar att utvecklingen går åt rätt håll, säger Maria Yngvesson.

Vill du veta mer om löneenkätens resultat?

Är du intresserad av att veta mer om löneenkätens resultat ska du anmäla dig till vårt Luncha med facket den 17 januari klockan 12.00. Då går ombudsman Raul Holmgren igenom resultatet. Han kommer främst att titta på kommuner, regioner, statliga arbetsgivare men även privata arbetsgivare om underlaget har blivit tillräckligt omfattande.

Anmäl dig här om du är intresserad av löneenkätens resultat!

Lönesamtalets ABC!

Den 20 januari anordnar vi Lönesamtalets ABC som en del av Luncha med facket. Förbundsjurist Essie Majkowitz ger dig insyn i vårt löneavtal och löneprocessen, men också handfasta tips inför ditt kommande lönesamtal och hur du generellt ska tänka kring din lön.

Anmäl dig till Lönesamtalets ABC!

Saco lönesök uppdateras!

Den 16 januari finns den nya lönestatistiken tillgänglig i Saco lönesök.

samtalFörbered dig för lönesamtalet!

Lönesamtalet är en diskussion mellan medarbetare och chef som syftar till en gemensam beskrivning och bedömning av arbetets krav samt en dialog om chefens bedömning av medarbetarens prestation och andra lönepåverkande faktorer, till exempel tillgång och efterfrågan.

Här kan du läsa mer om hur du förbereder dig på bästa sätt!