Årets värvare 2023 är Jönköping!

Johanna Johansson

Sveriges Arbetsterapeuter utser nu för första gången Årets värvare. Det är för att uppmuntra föredömliga insatser i arbetet med att värva nya medlemmar. I år är det Jönköping som tar emot utmärkelsen!

Alla kan värva och det behöver inte vara svårt. Att växa som förbund gör vår röst starkare. Det gör också att vi kan göra ännu bättre saker för medlemmarna och professionen. Vi är starkare tillsammans.

Med utmärkelsen vill vi lyfta fram det viktiga arbetet att värva nya medlemmar. Värvande insatser kan vara tydliga, men sker ofta utanför strålkastarljuset och inte sällan som en del av ordinarie verksamhet i förbundets kretsar, bland våra lokala ombud, på arbetsplatser och bland medlemmarna.

Ett gott ambassadörskap

Jönköpingskretsen förkroppsligar på många sätt ett gott ambassadörskap. Den relativt nya kretsstyrelsen arbetar i dag systematiskt med att välkomna nya medlemmar till förbundet, bland annat genom utskick och genom att uppvakta arbetsterapeutstudenterna vid stadens högskola.

De anordnar också medlemsträffar, håller medlemmarna informerade om vad som händer inom Sveriges Arbetsterapeuter lokalt via sociala medier och mer, vilket allt för sig lyfter fördelarna med att vara medlem i Sveriges Arbetsterapeuter. Det finns en tanke bakom allt som sker och det handlar mycket om att förbundet ska växa men framför allt att medlemmarna ska känna igen sig i sitt förbund och vara nöjda med medlemskapet.

Det märks att kretsen har roligt tillsammans, att de har högt i tak och utrymme för spontanitet. Det genomsyrar deras arbete och smittar av sig på alla som kommer i deras väg!

- Stort tack för en otroligt fin utmärkelse, säger Johanna Johansson, professionsstrateg och ledamot. Vi blir glada och stolta över att vårt arbete med medlemsvärvning uppmärksammas på detta sätt. Det ger oss motivation och engagemang till att fortsätta med det vi gör och utvecklas.

Se filmen där Johanna Johansson berättar om kretsens arbete med värvning.

Fler webbinarier kring värvning

Under vårterminen fortsätter förbundets webbinarieserie kring värvning:

  • Träff 3, vår 2024: Det värvande samtalet
  • Träff 4, vår 2024: Nå ut – med rätt verktyg och regler

Håll utkik i kalendariet för datum!