Kvalificerad rådgivning i fackliga frågor

Vi har kvalificerad rådgivning för dig som är legitimerad arbetsterapeut.

Bli medlem!


Ditt fackliga medlemskap är ett slags arbetsrättsförsäkring. Facket kan det som handlar om din lön, ditt anställningsavtal, din pension och dina försäkringar. Om det blir diskussioner om organisationsförändringar på din arbetsplats är förbundet en viktig diskussionspartner.

Frågorna och fallgroparna är många, men vi har svaren på de knepiga frågorna. Gör som de flesta av Sveriges legitimerade arbetsterapeuter - bli medlem i vårt förbund och få personlig rådgivning.

Facklig rådgivning - en trygghet för dig

Om du behöver facklig rådgivning inför löneförhandlingar, anställningsavtal, pensioner, försäkringar samt hjälp vid varsel och uppsägning kontaktar du vår fackliga rådgivning. Då kommer du alltid direkt till en kvalificerad ombudsman som är expert på lagar, avtal och arbetsterapeuters arbetssituation. 

Lönestatistik och Saco lönesök

Du som är medlem hittar lönestatistik på Min sida. Den ger dig möjlighet att följa arbetsterapeuters löneutveckling. Lönestatistiken möjliggörs av att våra medlemmar svarar på Sveriges Arbetsterapeuters årliga löneenkät.

Som medlem får du bland annat:
  • förhandlingsstöd om något oväntat hänt i yrkeslivet
  • rådgivning vid lönerevision
  • lönestatistik som ger dig möjlighet att följa arbetsterapeuters löneutveckling
  • kompetensutveckling i ditt yrke
  • inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassa som mest ger 80 procent av din a-kassegrundande lön i ersättning, upp till 50 000 kronor per månad brutto, i sammanlagt 120 ersättningsdagar.
Bli medlem!Medlemskapet

318 kronor per månad. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet och kan ge dig 80 % av lönen som komplement när du beviljats a-kassa. Det är långt mer än vad bara a-kasseersättningen ger.