Ett tryggare arbetsliv

Sveriges Arbetsterapeuter är professions- och fackförbundet för dig som är arbetsterapeut. Vi driver nolltolerans mot ohälsosamma arbetsförhållanden och strävar efter målet att du ska få en tryggare, lönsammare och ännu mer utvecklande vardag på jobbet.

Bli medlem!


Förbundet arbetar för att öka kunskapen om yrket och arbetsterapeuters unika kompetens och skapar opinion för värdet av arbetsterapi för den enskilde individen, närstående och samhället i stort. 

Tryggare arbetsliv

Vi driver också nolltolerans mot ohälsosamma arbetsförhållanden och strävar efter målet att arbetsterapeuter ska få en tryggare, lönsammare och ännu mer utvecklande vardag på jobbet. Utbildning ska löna sig och det ska finnas goda möjligheter för alla arbetsterapeuter att kompetensutveckla sig och göra karriär.

Vår styrka

De flesta yrkesverksamma arbetsterapeuter i Sverige är medlemmar hos oss. Den höga representativiteten och den lokala närvaron är vår styrka. Vi tror att om alla arbetsterapeuter förenas i ett förbund och att vi med gemensam kraft för fram våra budskap, så kan vi påvisa arbetsterapeuters kompetens, förbättra löneutvecklingen och skapa ett hållbart arbetsliv med kontinuerlig kompetensutveckling.

Som medlem får du bland annat:
  • förhandlingsstöd
  • facklig rådgivning om något oväntat hänt i yrkeslivet
  • rabatt på kurser och publikationer
  • lönestatistik som ger dig möjlighet att följa arbetsterapeuters löneutveckling
  • kompetensutveckling i ditt yrke
  • inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassa som mest ger 80 procent av din a-kassegrundande lön i ersättning, upp till 50 000 kronor per månad brutto, i sammanlagt 120 ersättningsdagar.

Gör som de flesta av Sveriges legitimerade arbetsterapeuter - bli medlem i vårt förbund.

Bli medlem!

Medlemskapet

318 kronor per månad. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet och kan ge dig 80 % av lönen som komplement när du beviljats a-kassa. Det är långt mer än vad bara a-kasseersättningen ger.